Selectați pagina

VIDEO: LEGEA care nu permite ca LACUL din DUMBRĂVIȚA să intre cu adevărat în circuitul turistic

VIDEO: LEGEA care nu permite ca LACUL din DUMBRĂVIȚA să intre cu adevărat în circuitul turistic
Publicitate

Chiar dacă în ultimii ani au fost făcute mai multe planuri pentru ca lacul de acumulare Dumbrăvița să fie introdus cu adevărat în circuitul turistic bănățean, o lege nou apărută blochează din nou eforturile primăriei.

Inițial, conducerea comunei a dorit să aplice împreună cu localitățile înfrățite din Ungaria și Serbia pentru diferite proiecte europene, însă acestea nu au avut sorți de izbândă din cauza punctajului obținut.

Dumbrăvița a încercat – fără succes – să obțină administrarea lacului prin hotărâre judecătorească, astfel că recent, primăria a făcut un nou demers pentru închiriere, concesiune sau chiar partenerat cu Administrația Bazinală de Apă Banat, însă – se pare că – Legea 183/2020 nu permite ca un lac de acumulare se poate fi închiriat sau concesionat.

Se aprobă închirierea de către Administrația Națională „Apele Române” a unor bunuri imobile, proprietate publică a statului, aflate în administrarea acesteia, reprezentând terenurile situate în albiile minore ale cursurilor de apă, malurile acestora și cuvetele lacurilor, imobilele construcții, precum și plajele cu destinație turistică ale Mării Negre, ale căror date de identificare sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre – se arată în primul articol din legea prublicată pe 23 Mrtie 2020 în Monitorul oficial.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din județ prin proiectul transfrontalier Eco Timiș a amenjat un loc cu bănci, mese și coșuri de gunoi, a montat indicatoare pentru traseele de ciclism, dar și panouri informative pentru turiști. Toate acestea au ajuns în custodia Primăriei Dumbrăvița. Acest prim pas a fost unul important pentru revitalizarea zonei, însă lacul, cu sigurană are potențial mult mai mare, având în vedere că la fiecare sfârșit de săptămână lacul și Pădurea Verde sunt vizitate de sute de dumbrăvițeni și timișoreni.

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...