Selectați pagina

Administrația Bazinală de Apă Banat: Amendă pentru neigienizarea cursurilor de apă

Administrația Bazinală de Apă Banat: Amendă pentru neigienizarea cursurilor de apă
Publicitate

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) sancționează nepăsarea unor autorități publice locale cu privire la poluarea cu deșeuri a apelor situate în spațiul hidrografic Banat. În urma creșterilor de debite și niveluri pe cusururile de apă din arealul Banatului în ultimele săptămâni, apa a antrenat și deșeurile provenite din depozite neautorizate.

O echipă de inspectori ABA Banat, din cadrul Serviciului de Inspecție Bazinală a Apei, s-a deplasat în control în municipiul Orșova, în urma unei sesizări, și a constatat următoarele aspecte:
• ambele maluri ale râului Cerna, intravilan municipiul Orșova, erau acoperite cu deșeuri diverse aduse de apele mari (PET-uri, materiale plastice, deșeuri vegetale)
• pe malul stâng al fluviului Dunărea, intravilan municipiul Orșova cât și pe luciul apei, existau PET-uri, diferite materiale plastice, deșeuri vegetale.
Pentru nesalubrizarea cursurilor de apă Cerna și Dunăre, UAT Orșova a fost sancționată contravențional cu amendă de 80.000 lei, conform Legii Apelor și i s-a impus ca măsură salubrizarea malurilor și albiilor celor două cursuri de apă de pe raza localității Orșova până la data de 15 iulie 2020.
Serviciul de Inspecție Bazinală a Apei Banat va mai efectua în această perioadă și în următoarele luni controale pentru verificarea salubrizării cursurilor de apă.

Atenționăm toate UAT-urile să ia măsuri, să verifice și să intervină pentru îndepărtarea depozitelor necontrolate de deșeuri aflate pe maluri, pentru a evita antrenarea acestora în cursul de apă și obturarea secțiunilor de scurgere. În caz contrar, UAT-urile care vor încălca legislația vor fi amendate.

ABA Banat nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Conform legislației în vigoare (Ordonanța nr. 21/2002 și Legea nr. 515/2002, art. 8) această obligație revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat.

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...