COVID – 19: Noi îmbolnăviri în Dumbrăvița! Prefectura anunță situația la nivelul județului Timiș
Posted by Laura Moldovan on 15th October 2020

În cursul zilei de miercuri au fost carantinate, pe raza județului, 197 persoane și au intrat în izolare 105, anunță Prefectura Timiș.

Numărul de persoane confirmate cu noul virus COVID-19 în ultimele 24 de ore a ajuns la 175. Persoanele infectate sunt din Timișoara – 108, Lugoj – 5, Buziaș – 5, , Deta – 1, Făget – 2, Gătaia – 1, Jimbolia – 1, Sânnicolau Mare – 3, Beba Veche – 2, Boldur – 1, Comloșu Mare – 2, Dumbrăvița – 6, Foeni – 2, Găvojdia – 1, Giarmata – 2, Giroc – 4, Iecea Mare – 1, Jebel – 2, Moșnița Nouă – 6, Nițchidorf – 1, Ohaba Lungă – 1, Pesac – 1, Pișchia – 1, Săcălaz – 6, Sânandrei – 4, Sânmihaiu Român -1, Sânpetru Mare – 1, Saravale – 1, Știuca – 1, Variaș – 2.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a ajuns la 191. Rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul județului, în această dimineață a fost de 1,68, potrivit Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.

MTI

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, I.P.J Timiș cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare –Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și celor de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 14 octombrie, au fost verificate 232 societăți comerciale. Au fost identificate 3 societăți care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legii 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 107 de obiective, din care 149 restaurante, și alte locații, inclusiv vânzători/comercianți ambulanți. Au fost verificate 91 mijloace de transport persoane, din care 51 mijloace de transport în comun. Efectivele Poliției au aplicat 186 sancțiuni, în context COVID-19 au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale. Valoarea sancțiunilor contravenționale – 50.900 lei.