Selectați pagina

DUMBRĂVIȚA îmbracă straie de sărbătoare – Sfârșitul de săptămână se anunță de pomină! Artiștii invitați la RUGĂ

DUMBRĂVIȚA îmbracă straie de sărbătoare – Sfârșitul de săptămână se anunță de pomină! Artiștii invitați la RUGĂ
Publicitate

Sub sloganul „Una-i Ruga-n Dumbrăvița”, pe 12 Iunie Primăria Dumbrăvița și Consiliul Local Dumbrăvița vă învită la Ruga Comunei Dumbrăvița. La petrecerea din centrul comunei nu va lipsi mâncarea bună și pofta de joc, iar de la ora 18 pe scenă vor urca artiști celebri, în frunte cu Carmen Popovici Dumbravă, Mariana Șușca, Toni Bagiu, Alex de la Orăștie, dar și instrumentiști ștate vechi, precum Marius Cîrnu sau Ioniță Ienea și mulți alții.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică, 12 iunie 2022, Rusaliile, amintind că în această zi, Duhul Sfânt a venit în lume şi s-a pogorât peste Sfinţii Apostoli. Ca în fiecare an, dumbrăvițenii vor onora cu evlavie, Sărbătoarea Rusaliilor, care reprezintă și hramul comunei Dumbrăvița, când se sărbătorește ruga satului.

Slujba de Rusalii va începe la ora 10:30 și va fi oficiată de mai mulți preoți, dintre care îi amintim pe preotul paroh Achim Vasile Baboș și preotul Adrian Nicola, cei doi părinți care slujesc an de an pentru comunitatea creștin ortodoxă din Dumbrăvița, în Biserica Sf. Vasile cel Mare din Dumbrăvița.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...