Selectați pagina

Participanții competiției SynBio Hackathon au vizitat laboratoarele Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara

Participanții competiției SynBio Hackathon au vizitat laboratoarele Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara
Publicitate

Un moment important din cadrul competiției SynBio Hackathon Timișoara a fost vizita participanților de la USVT, USAMV Cluj, UMFT, Universitatea de Vest,  Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din București (Bioinformatică) și Universitatea din Belgrad, în laboratoarele Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara.  

Au fost vizitate laboratoarele de: microbiologie, camera de sterilizare, laborator pentru prepararea mediilor de cultură, laborator de sanitatie si biotehnologii, laboratoare de chimie, laborator de analize fizico-chimice, laborator biochimie, laborator de cromatografie, laborator de spectrofotometrie – FIA, laborator biochimie – FBIRA, laborator biologie moleculară CLCH – Complex de Laboratoare de Cercetare ,,Horia Cernescu”, Serviciu de Gardă, Facultatea de Medicină Veterinară, ⁠Laboratorul de explorări funcţionale şi metabolice (B4), ⁠Laboratorul de supraveghere a riscului microbiologic din alimente (B2), ⁠Laborator de imunoflorescență, Laboratorul Genetica vegetala, Laboratorul Biotehnologii vegetale, demisol – FITA.

Infrastructura și aparatura modernă de cercetare, explicațiile și demonstrațiile profesorilor implicați în acest tur au sprijinit mult dezvoltarea proiectelor din competiție, au răspuns la întrebări și au adus progres în lupta pentru inovație.  

Mulțumim domnilor profesori Bogdan Rădoi – Conf.dr. (FIA), Șef lucrări dr.ing. Ileana Cocan, Alexandru Gligor – Asist.dr. (MV), Alexandra Cucerzan – Șef lucrări (MV), Conf.dr.biocim. Mirela Ahmadi (FBIRA), prof.dr. Popescu Sorina și Șef lucrări dr. Petcov Andreea, Sef lucrari dr. Petolescu Cerasela (FITA).

Evoluția are la bază educație, cercetare și antreprenoriat! 

Încă o dată, USVT arată deschiderea și dorința de a se implica activ în viitorul comunității locale, naționale și internaționale prin proiecte de importantă majoră, cu accent pe educație, cercetare și inovație. Au fost vizitate și laboratoarele de cercetare din cadrul  OncoGen Timișoara.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...