Selectați pagina

PREFECTURA TIMIȘ: În cursul zilei de ieri au fost carantinate de 69 persoane și au intrat în izolare 58!

PREFECTURA TIMIȘ: În cursul zilei de ieri au fost carantinate de 69 persoane și au intrat în izolare 58!
Publicitate

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 69 persoane și au intrat în izolare 58 persoane – anunță Prefectura Timiș.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul total de persoane confirmate COVID 19 – 1500
Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore – 68

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 179

Număr persoane internate la ATI – 14
Numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut: 160
Numărul total persoane externate la cerere în ultimele 24 de ore: 0
Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore: 30
Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, în ultimele 24 de ore: 38
Numărul total de teste în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș: 1875
Numărul total de decese COVID-19, la nivelul județului Timiș: 79
Număr de decese în ultimele 24 de ore – 3

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 5 august, la nivelul județului Timiș au fost verificate 37 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

La TELVERDE 0800800165 au fost primite până în prezent 88 de sesizări, din care 4 în ultimele 24 de ore. În urma verificărilor nu s-au confirmat sesizările.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon 0770850736, 0770849869, Direcția de Sănătate Publică Timiș, 0770849705 Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș și adresa de email covid.timis@gmail.com.

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...