Selectați pagina

FEST – FDR – S.O.S 2020: Ultimele două zile de festival

FEST – FDR – S.O.S 2020: Ultimele două zile de festival
Publicitate

FEST – FDR – S.O.S 2020 intră pe ultima sută de metri. Încă două zile de festival, încă două spectacole vor avea loc – două evenimente a căror diversitate dă măsura privirii exhaustive a selecției din acest an.

Marți, 29 septembrie, de la ora 20, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, Teatrul ACT din București prezintă un spectacol marca Alexandru Dabija: Moș Nichifor, după Ion Creangă. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei. Cu umorul debordant care, de fiecare dată, lasă loc reflecției, regizorul face din nou echipă cu un mare actor – Marcel Iureș, căruia i se alătură actrița Ruxandra Maniu. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 12 ani.

Moș Nechifor – regia Alexandru Dabija

Miercuri, 30 septembrie: ultima zi a lunii, ultima zi de festival. Ultimul spectacol al FEST-FDR – S.O.S. 2020, programat la Sala 2 de la ora 20, este Constantin de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu, o producție a Teatrului Național din Târgu Mureș. Așa cum declară însuși regizorul, spectacolul urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, într-o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum, între lumea materială și cea spirituală. Spectacolul este, de asemenea, o ocazie de a aduce împreună pe scena festivalului doi actori care, în perioade diferite, au fost recompensați cu nenumărate aplauze de spectatorii Teatrului Național din Timișoara: Nicu Mihoc și Richard Balint. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 14 ani.

Constantin – regia Alexandru Popa

Biletele pot fi cumpărate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), al căror orar de funcționare este, pe întreaga durată a festivalului, zilnic între orele 11 și 19. Elevii și studenții beneficiază de o reducere de 75%, pensionarii și grupurile mai mari de 15 persoane de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități beneficiază de câte două bilete gratuite, din care unul pentru însoțitor, în limita locurilor disponibile, pe baza documentelor justificatie.

FEST-FDR – S.O.S.2020 este un eveniment organizat de Teatrul Național din Timișoara și susținut de Primăria Municipiului și Consiliul local Timișoara.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...