Selectați pagina

VIDEO – Alin Nica suspectează că nu se mai dorește extinderea la 4 benzi a DJ691, între Timișoara și centura de ocolire

Publicitate

Alin-Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș (CJT) a vorbit astăzi despre situația proiectului de lărgire la 4 benzi a Drumului Județean 691, între Timișoara și autostrada A1, în cadrul unei întâlniri informale cu presa acreditată. Politicianul liberal – precum și predecesorul său social-democrat – s-a declarat în repetate rânduri nemulțumit de viteza lucrărilor, iar în ultima vreme constructorul Technocer a stagnat și din cauza unor probleme cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Se pare că în urmă cu câteva săptămâni Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest a încercat să medieze diferendul pe axa Primăria Timișoara-Primăria Dumbrăvița-Consiliul Județean Timiș, însă mutarea stâlpilor pentru deservirea liniei M14 de troleibus nu a fost nici până acum limpezită. Desigur, construirea drumului de descărcare A1-Sânandrei/Calea Aradului și a variantei de ocolire sud face ca tronsonul Timișoara-Dumbrăvița-Centură să devină din ce în ce mai nedorită, mai ales că cei mai mulți dintre dumbrăvițeni au repsins de la început ideea lărgirii, văzând cum a transformat cele 4 benzi comuna Florești de lângă municipiul Cluj-Napoca, și mai nou Moșnița Nouă din Timiș.

Preșesintele CJ-ului nu dorește rezilierea contractului cu constructorul, ceea ce ar duce aproape sigur la pierderea finanțării europene, și speră că lucrările se vor debloca la începutul anului 2022. Reamintim, în luna iulie 2019 se semna contractul cu firma Technocer, dar predarea amplasamentului s-a făcut abia în septembrie 2020, iar de atunci lucrările au avansat foarte greu, mai mult, din cauza lucrărilor de până acum, tronsonul Giarmata-A1 a devenit extrem de periculos pentru șoferi. Singura porțiune lărgită deja și circulabilă cvasi pe 4 benzi este cea de un kilometru, de la centură până primul sens giratoriu din Dumbrăvița, adică intersecția străzii Petőfi Sándor cu bulevardul Ghioceilor, strada Blaise Pascal și strada Bartók Béla.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...