VIDEO: Arta supraviețuiește și în pandemie – Vernisaj Ștefan Jäger
Posted by Corina Cocoreanu on 10th August 2020

În weekendul care tocmai a trecut, mai exact sâmbătă 8 august, Galeria Helios din Timișoara a găzduit un vernisaj special, dedicat emblematicului pictor bănățean Ștefan Jäger.

Peste 20 de picturi atribuite celor 11 artiști plastici participanți la tabăra de creație“Ștefan Jäger International Art Symposium”, au încântat publicul iubitor de artă, prezent la acest eveniment cultural important pentru bănățeni.

Chiar la debutul acestui vernisaj, venerabilul artist timișorean Vasile Pintea a ținut un discurs în care a subliniat faptul că, cităm: “Tabăra de la Jimbolia este cea mai importantă tabără de creație din regiunea de Vest”.

În ciuda faptului că ne aflăm în plină pandemie, vernisajul Ștefan Jäger a adunat laolată un număr însemnat de iubitori ai artei vizuale din Timișoara.

Printre numele sonore de artiști plastici prezenți la acest vernisaj s-au numărat: Dan Ianoș, Sorin Bijan, Costin Brăteanu, Tar Béla,Traian Abruda,Valeriu Sepi, Sarah R. Miulescu, Marcel Lupșe și alții.

Lucrările vernisate sâmbătă, pot fi admirate de public până în data de 29 august, în incinta Galeriei Helios din centrul Timișoarei.