Selectați pagina

Alin Nica în conflict de interese, ANI a sesizat Parchetul! Cum răspunde acuzațiilor președintele CJ Timiș

Alin Nica în conflict de interese, ANI a sesizat Parchetul! Cum răspunde acuzațiilor președintele CJ Timiș
Publicitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii – scrie Agerpres.ro

În legătură cu primele două infracţiuni – conflict de interese şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, ANI susţine, într-un comunicat de presă, că, în perioada în care Alin Nica exercita funcţia de primar al comunei Dudeştii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii care au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entităţi în al cărei consiliu deţinea calitatea de membru şi, totodată, a emis pentru aceasta o autorizaţie de construcţie.

Totodată, Nica a încheiat un contract civil, în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeştii Noi avea 15 contracte prin achiziţie directă.

În calitate de primar, el a încheiat şi un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care avea un contract de arendare în calitate de persoană fizică. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât în declaraţiile de interese depuse în anii 2021 şi 2022 a indicat deţinerea unei calităţi din care demisionase.

Totodată, Nica nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în anul 2020 venituri în cuantum de 4.636 lei obţinute în 2019 de la o întreprindere individuală.

Președintele CJ Timiș a transmis presei următoarele precizări: „Am fost reclamat la ANI pentru că, în timpul mandatului de primar la Dudeștii Noi, am aprobat construirea unei biserici ortodoxe în localitate. Reclamația vizează un presupus conflict penal, de aceea, nefiind de competența ANI, plângerea a fost redirecționată către Parchet sub forma unei sesizări.

Acuzația de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox. Desigur că situația este absurdă, dar înțeleg că ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată.

Se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susțin Biserica deoarece a mai fost reclamată la ANI și calitatea mea de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi. Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet.

Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90. Dar nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice deoarece știu că cetățenii sunt mai informați și mai deștepți decât cred cei care fabrică astfel de mizerii.

Punctual, au fost scoase din context părți din activitatea mea profesională, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic. Toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci în spatele can-can-ului reclamațiilor, stă neclintită implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales” a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

dumbravitatv.ro/AGERPRES

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...